Selecteer een pagina

Deze week zijn we al druk bezig geweest om de nieuwe klas in orde te maken. Ja inderdaad, WE je leest het goed. Dit jaar gaat Jos beginnen aan zijn studie onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht. Cindy zal op maandag in de groep zijn. Jos start wel het schooljaar op, zijn studie begint pas in september. Alle meubels zijn van boven naar beneden verplaatst zodat die in het nieuwe lokaal geplaatst konden worden. Zoals jullie weten groeien we dit jaar met 2 klassen. Zo is het steeds puzzelen waar elke klas komt. We hebben besloten om onze groep beneden in het oude lokaal van Femke te plaatsen. Omdat er ook een groep 3/4 bij is gekomen zijn alle ruimtes beneden nu bezet. Daar zijn wij erg blij mee.

Onderaan dit bericht vind je ook enkele foto’s van het ingerichte lokaal. Het is een ruim lokaal voor 26 kinderen, daar zijn we erg blij mee. Zo is er een bouw- en leeshoek voor de kinderen en werken we in de hal van de school. De kleuters van unit 1 werken (en eten) niet meer in de grote hal. Ze werken vanaf nu alleen in de gang binnen de klapdeuren. Zo is er meer rust en ruimte in de hal. De kinderen zullen ’s ochtends wel hun jas en tas in de gang van unit 1 ophangen en daarna terug door de klapdeuren en dan via de hal het lokaal binnen lopen. Jullie zullen het maandag meemaken.

Alle informatie en afspraken worden toegelicht op de informatieavond van unit 3 op woensdag 22 augustus. Net als vorig jaar hoort de Maansteen bij unit 3. Zo kunnen wij het onderwijs samen met de andere groep 5 afstemmen en is het handig plannen. Groep 4 krijgt hetzelfde aanbod als in unit 2, nu we nog dichter bij elkaar zitten zullen we ook proberen intensiever samen te gaan werken. Je kunt daarbij denken aan klassenoverstijgende workshops.

Op dit weblog zul je dit jaar veel informatie en nieuwsberichten lezen over de klas en klinkers in het algemeen. Ik hoop ook dat er kinderen berichten zullen schrijven en deze erop plaatsen. Dit jaar zal het een spannend jaar worden, niet alleen vanwege de studieplannen van Jos maar ook gezien het vernieuwde portfolio. Daarover later in het schooljaar meer. Cindy en ik hebben er enorm zin in en gaan er dit jaar ook weer tegenaan! Voor vragen kun je altijd bij ons terecht, op maandag bij Cindy en op de overige dagen bij Jos. Wij rekenen dit jaar wederom weer op jullie hulp voor uitstapjes, kanjertrainingen, hulp in de klas e.d.

Wil je vlug up-to-date zijn over onze klas? Volg onze klas dan op twitter, @unit2maansteen en bekijk het weblog wekelijks. Alle informatie over school zal ook altijd via de klinkerlink worden gecommuniceerd. Op de deur hangt een lijst met daarop al enkele emailadressen van jullie. Wij zouden het fijn vinden als alle ouders het invullen zodat we jullie altijd kunnen mailen. Een privebericht via twitter of een mailtje kan natuurlijk ook.

Wij hopen jullie snel weer op school te spreken, geniet nog van de laatste dagen vakantie en tot maandag 13 augustus. Cindy zal pas in september de maandagen van Jos overnemen, hierover krijgen jullie nog bericht.

Jos & Cindy

[nggallery id=46]