Selecteer een pagina

ITEM: BETT

Wow, wat een indrukwekkende dag heb ik achter de rug. Een hele lange dag vol inspiratie, ICT en een hoop mooie ervaringen. De dag begon om 6.00 uur op Eindhoven Airport. We zijn met zes leerkrachten van Xpect Primair naar Londen gevlogen om ons drie dagen te laten inspireren op het gebied van 21st century skills, ICT materiaal en visies op leren in de toekomst.

Nadat James, Jos, Debbie, Marloes, Hein en ik waren ingecheckt voor de vlucht was het vooral het weer dat onrustig was in Eindhoven. Toch mochten we om 7.30 uur boarden zodat we op tijd naar London City konden vliegen. Met flink wat wind en vertraging toch veilig geland. Ik had enkel handbagage bij en kon dus gemakkelijk door de paspoort controle. Nadat we met de groep allemaal wat ponden hadden gepint konden we met de gekregen Oyster Card de trein en metro pakken naar het hotel nabij High Street Kensington, de halte waar we uit moesten stappen om bij ons hotel te komen. Vandaag stond voor ons de BETT beurs op het programma maar we gingen eerst richting hotel om daar onze tassen achter te laten. Inchecken kon pas vanaf 14.00 uur.

De tassen konden we daar achterlaten en we gingen weer op pad. Eerst even bij de Starbucks een kop koffie en een sandwich gescoord met de groep. Vervolgens weer terug de metro in, via Westminster overstappen op de Jubilee line en vervolgens bij Canning Town overstappen op de trein richting ExCel of Londen. De beurs waar de BETT gehost zou worden. Echt fascinerend hoe de metro werkt in een miljoenenstad zo groot als de provincie Utrecht. Om de paar minuten een metro en je reist snel, veilig en droog van A naar B.

Maargoed, rond 11 uur eindelijk om de BETT aangekomen en klaar om onze badge op te halen. Via internet geregistreerd en dus ging het vrij gemakkelijk bij de ingang. Eenmaal binnen zagen we een huge hal met veel stands. Van activeboards tot iPads en van printers tot interactieve voorstellingen. Een grote ruimte vol inspiratie en materiaal voor het leren in de 21ste eeuw.
Na een rondje te hebben gelopen kwam ik bij een stand uit van RM Unify met ‘Classrooms of the Future’ noemde. Een mooie presentatie met een hoop raakvlakken met onze visie van Klinkers. Personalized learning, collaborative learning en flipped learning (Ja, als in filipping the classroom) kwamen aan bod maar ook het principe van BYOD (bring your own device). Een mevrouw presenteerde het stuk en schetste de toekomst van 2020. Mooi om te horen en wat een materiaal! Wow, dit is wat mij betreft echt de toekomst. Kinderen in een klas die hun eigen device meenemen waardoor ze kunnen samenwerken, interactief kunnen werken met het bord en andere screens. Bijzonder verhaal en ook iets wat me aan het denken heeft gezet. Stel je eens voor dat het 2020 zou zijn. Een groot deel, laten we voorzichtig 80% zeggen, heeft dan een eigen device. Een iPhone, of een andere Android telefoon, iPad of laptop en neemt deze mee naar de klas. Waarom zou je die materialen thuis laten liggen als je de kinderen naar school stuurt? Met die materialen kun je dan inloggen en krijg je een id. Daarmee kun je de lessen van het bord op je eigen scherm zien en zelfs een toets of oefening ontwikkelen met bijvoorbeeld multiple choice vragen. Na deze boeiende presentatie nog een seminar van iPad in Education willen volgen maar die ging helaas niet door. De overige stands en speeches gingen vooral over secundary schools en university school. Voor Klinkers en mij waren die sprekers dus iets minder boeiend. Alhoewel de link naar de verschillende sprekers over het collaborative learning op de universiteiten me wel bekend in de oren klonk. De BETT was een enorm grote beurs met veel nieuwe snufjes en ideeën om het onderwijs van nu en de toekomst vorm te geven.

20130131-022008.jpg20130131-021943.jpg20130131-022358.jpg

Rond 16.30 uur terug via de trein en metro naar het hotel om ons nu echt in te checken. De naam van mijn kamer klonk al mooi. Een double executive room, een fantastische grote kamer met een groot bed. Heerlijk om op te gaan slapen. Even opfrissen en dan zouden we weer richting centrum gaan. Het was pas 17.30 uur en om 19 uur was de borrel pas. We stapten wederom de metro in en zijn richting Westminster gegaan. Natuurlijk het mooie Houses of Parlaiment bekeken, de London Eye, de Big Ben en de Westminster Abbey. Mooi zo in het donker, echt een fantastische stad.

Om 19 uur werden we in de Baltimore Suite verwacht voor een samenzijn en borrel met alle mensen van de ITEM studiereis. Fijn om even rustig te kletsen en een biertje te drinken met leerkrachten, enthousiastelingen, collega’s en een aantal directeuren. Ook heb ik daar o.a. Angela, Frank van de Oetelaar en Huub gesproken en hebben we even bijgekletst over de afgelopen dagen. Vervolgens om 19.30 uur zijn we gaan lunchen en dat werd prima verzorgd door het hotel. Omstreeks 21.15 uur zijn we met een aantal collega’s, leerkrachten en directeuren, nog naar een plaatselijke pub gewandeld om daar nog samen een drankje te drinken. De pubs sluiten hier om 23 uur en dus gingen we terug naar het hotel. Daar hebben we aan de bar nog even met elkaar gekletst en een laatste biertje gedronken en werd het tijd om een mooie eerste dag af te sluiten. Tevreden, moe en voldaan ben ik naar boven gegaan naar de achtste verdieping om in kamer 823 heerlijk op een (te) groot bed te ploffen. Tsjah, hoe groot kan je bed zijn?
20130131-022318.jpg

Donderdag ga ik op scholenbezoek, ik ben heel benieuwd wat ik daar ga zien. Ik heb daar erg veel zin in. Ik houd jullie op de hoogte, tot morgen.

Groet,
Jos

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 februari 2013

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *